Čokolada je posebno korisna u zimskom periodu


Čokoholičarkama će svakako biti drago da čuju da je nova studija, čiji su rezultati objavljeni u časopisu "Food Chemistry", otkrila da je da hrana bogata kakaom, uključujući kakao puter, kakao, kakao prah dobar izvor vitamina D2.

Da li unosite dovoljno vitamina D?

Naš glavni izvor vitamina D je sunčeva svetlost, ali, nažalost, većina ljudi između oktobra i marta pati od nedostatka vitamina zbog manjka sunčanih dana.

Vitamin D je glavni sastojak rasta i razvoja, a nedostatak može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih posledica.Koristite vitamin D

Ovo je sjajna vest za sve ljubitelje čokolade, jer ljudsko telo mora da dobije dnevnu dozu vitamina D za jake kosti. Ovaj vitamin takođe ima jak uticaj na kancer, bolesti srca, autoimunsku bolest i infekcije. Studija je pokazala da  kakao puter i tamna čokolada sadrži visoke nivoe vitamina D, mlečna čokolada je na drugom mestu, a na poslednjem mestu sa minimalnom količinom vitamina D je bela čokolada.

Snaga čokolade

Pre nego što zamenite brokoli čokoladom, zapamtite da za adekvatan unos vitamina D ne treba da konzumirate ekstremne količine čokolade, što je veoma nezdravo, jer čokolada sadrži mnogo šećera i masti. Naravno, kada kažemo "čokolada" mislimo na tamnu čokoladu koja sadrži najmanje 75% kakaa.

Preporučeni unos vitamina D za zdrave kosti, zube i mišiće je 10 miligrama dnevno. Stoga morate da konzumirate odgovarajuću ishranu ili dijetetske suplemente, dok tamna čokolada treba da bude samo tačka na i.
zenskimagazin.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain