Kako da i tokom blagdana ostanete fit?


Nekoliko odličnih savjeta za sve one koji se ne žele udebljati tijekom blagdana

Stižu nam praznici, a to znači da ćemo se radovati, primati i davati poklone i fino papati. Najbolji dio praznika je upravo u tome što je mnogima to prilika da se opuste i uživaju u mnogim svečanim slasticama i delicijama. Onima koji se bore s viškom kilograma ili pokušavaju smršavjeti, blagdani mogu predstavljati pravi izazov. Naime, bogatoj trpezi i delicijama koje se na njoj nalaze uistinu je teško odoljeti.

Iako u tome nema ništa loše, ako se borite s viškom kilograma onda vam je ovo razdoblje zasigurno prilično izazovno. Imajte na umu da su blagdani i da se treba malo opustiti, no valja biti umjeren ne želite li novu godinu dočekati s desetak kilograma viška.

Želite li ostati fit i tijekom blagdana, u nastavku za vas imamo nekoliko odličnih savjeta.

Vježbanje u zatvorenom
Zbog hladnog vremena i vremenskih nepogoda mnogi odustaju od fizičkih aktivnosti poput trčanja, bicikliranja, itd. Ne želite li trenirati po zimi, razmislite o promjeni svoje rutine vezane uz vježbanje i isprobajte neke aktivnosti u zatvorenom poput joge, zumbe, pilatesa, itd. Mnogo je aktivnosti kojima se možete baviti i tijekom zime stoga nemojte nipošto odustajati od vježbanja. Želite li ostati fit, fizička aktivnost je nužna.

Aplikacije za fitness
Danas postoje aplikacije za apsolutno sve pa tako i one koje će vam pomoći kod održavanja zdravog načina života. Istražite koje su najbolje i instalirajte ih na svoj mobitel te se pobrinite da primate bitne obavijesti o vježbanju, unosu tekućina, kalorija i drugih navika vezanih uz prehranu.  To će vam pomoći da održavate svoju zdravu rutinu i tijekom blagdana.

Darujte sebe
Da biste malo motivirali sami sebe i ostali na pravom putu kad je u pitanju zdrav način života, poklonite sami sebi nove tenisice, odjeću za trening ili narukvicu za mjerenje aktivnosti. To će vas motivirati i pomoći vam ne odustajete od svojih zdravih navika.

Oprezno s alkoholom
Kalorije nisu samo u kolačima i hrani, mnoge su sakrivene u raznim napitcima, a osobito se to odnosi na alkohol. Tijekom blagdana svi smo skloni malo pretjerati s alkoholom pa budite oprezni želite li održati svoju težinu.

Vježbajte i kod kuće
 Zahvaljujući razvoju tehnologije te platformama poput YouTubea i Pinteresta, danas je vrlo lako i praktično vježbati i u toplini vlastita doma. Na internetu ćete vrlo jednostavno pronaći mnoge tutorijale za vježbanje tako da nema izgovora za izbjegavanje fizičkih aktivnosti.

Pronađite zdravu ravnotežu
Kao što smo već spomenuli u uvodnom dijelu, tijekom blagdana se treba i opustiti te uživati u svemu što oni sa sobom donose. Dakle, nemojte biti previše restriktivni i strogi prema sebi. Povremeno možete uživati u slasticama koje jako volite i u svojoj omiljenoj hrani, samo nemojte pretjerivati. Ključ je u pronalaženju zdrave ravnoteže. 
zena.rtl.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain