Kako odabrati pravu nijansu crvenog ruža?


Kada zima, kiša, vjetar i tmurno vrijeme zakucaju na vrata, vrijeme je da u svoju kozmetičku torbicu vratite crveni ruž! On će unijeti vedrinu u hladne jesenje dane i oplemeniti vaš cjelokupni look. Ali kako odabrati pravu nijansu?

Ne odgovara baš svakome krvavo crvena ili bordo nijansa… Make-up stručnjaci tvrde da je crveni ruž najbolje odabrati u odnosu na nijansu tena, a mi vam predstavljamo smjernice koje ćete pratiti u potrazi za savršenim crvenim ružem.

#1 Svijetli ten
Prema riječima beauty stručnjaka, svijetli ten lica ima izražene roze podtonove. Stoga, djevojke i žene sa svijetlim tenom trebaju birati crvene ruževe s plavim i rozim podtonovima. Crveni ruž s plavim podtonom prepoznaćete po njegovoj jačini, on je ono što se u narodu naziva krvavo crveni ruž. Rozi podton ćete lako primijetiti. Ovi ruževi idu prema ružičastim nijansama, više nego prema bordo i klasično crvenim.

#2 Izrazito svijetli ten
Djevojke i žene s izrazito svijetlim tenom moraju posebno voditi računa da ne pretjeraju s make-upom ili da ne promaše željenu nijansu. Ovakav ten ima žućkasti podton te mu najviše odgovaraju crveni ruževi s narandžastom nijansom u sebi. Ovakav ruž je izrazito prikladan za svijetli ten, a koži daje prirodan sjaj.

#3 Ten boje karamele
Idealan crveni ruž za djevojke i žene s tenom boje karamele je onaj u nijansama trešnje. Boja trešnje će ublažiti žute podtonove koji ovaj tip kože ima i savršeno naglasiti ljepotu usana.

#4 Tamni ten
Baš kao i ten boje karamele, tamni ten ima žute podtonove. Međutim, tamniji ten dozvoljava eksperimentisanje sa svim nijansama crvenog ruža, osim onog sa narandžastim podtonovima. Djevojke tamnijeg tena za dnevni look mogu nositi crveni ruž u nijansi maline, dok za dramatični večernji look mogu staviti crveni ruž u nijansi crvenog vina.
ljepotaizdravlje.ba 

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain