Kupka od zobi za smirivanje kože


Grozan tjedan je iza vas, i sve što želite je odmor... Kako biste se oraspoložili, napravite njegu cijelog tijela: izdepilirajte se, skinite stari lak s noktiju, napravite peeling tijela, stavite masku na lice i kosu. Potom uronite u kupku, podesite vodu na ugodnih 37 stupnjeva i stavite omiljenu glazbu, koja će vam odagnati sve probleme.

Kupka od zobi za smirivanje kože
Iako se zob već stoljećima koristi za smirivanje kože, znanstvenici su tek nedavno otkrili kako sadrži antioksidant avenantramid koji je ključan za smirivanje upala i svrbeža kože. Stavite zob u čistu čarapu te ju pustite u kadu puno tuple vode. Dovoljno je da se u kadi opustite 10-ak minuta kako bi osjetili olakšanje, prenosi prevention.com.

Od zobi možete pripremiti i piling za tijelo, koji se koristi tijekom kupke. S obzirom na to kako ova žitarica čisti kožu, nakon tretmana vam čak nije nužan sapun. Za piling vam je potrebna mlaćenica i zobene mekinje, u količinama za koje sami procijenite da su dostatne za cijelo tijelo. Pomiješajte ova dva sastojka, te smjesu ostavite na dva sata u hladnjaku.
ordinacija.vecernji.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain