Najčešće pogreške kod spravljanja vanilin kiflica


Dolaze nam blagdani, pa i omiljeno vrijeme pečenja (i kušanja) slasnih i mirisnih kolačića

Omiljene vanilin kiflice neizostavne su u svakoj kuhinji. A još su ukusnije i slađe ako ih spraviš sama. Evo kako izbjeći najčešće pogreške pri spravljanju

1. Tijesto ne ostane kompaktno za vrijeme pečenja
Ako za vrijeme pečenja baciš pogled u pećnicu te vidiš kako se tijesto raspalo, uglavnom je već prekasno. Trebaš djelovati prije pečenja! Kako bi tijesto bilo čvrsto i kompaktno, preporučuje se omotati tijesto koje si zamijesila prozirnom folijom te potom staviti na sat vremena u hladnjak. Ako želiš biti još sigurnija, možeš oblikovane kiflice staviti prije pečenja još jednom u hladnjak.

2. Vanilin kiflice su previše suhe
Moraš se točno pridržavati recepta i uputa za pečenje. Kiflice se ne smiju peći na više od 175 stupnjeva i duže od 12 minuta. Kad vrhovi postanu malo tamniji, znači da su gotovi. Kad ih vadiš iz pećnice, normalno je da su još malo mekani. Otvrdnut će za nekoliko minuta.

3. Kiflice se lome i mrve

Nakon što si izvadila kiflice iz pećnice, ne smiješ ih odmah dirati i slagati u posude. Dok su vruće, vanilin kiflice se lako lome. Ostavi ih da se malo ohlade prije nego ih ideš skidati sa lima. Za to vrijeme možeš ih posuti mješavinom vanilin šećera i šećera u prahu.
miss7.24sata.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain