Ojačajte imunitet uz pomoć limuna i propolisa


Promenjivo i hladno vreme pogoduje širenju virusnih bolesti. Stoga treba jačati imunitet i to na prirodan način.

Echinacea je jedna od najpopularnijih lekovitih biljaka na svetu jer smanjuje verovatnost prehlade za 59 posto, a ako se i pojavi njeno delovanje je smanjeno za 30 sati, naučno je utvrđeno. Preparati načinjeni od korena vrste Echinacea angustifolia ili Echinacea pallida obično se uzimaju u dozama od 1 grama tri puta na dan za lečenje ili u manjim dozama radi prevencije. A Echinacea purpure koristi se cela. Osim Echinacee protiv prehlada deluje i limun, đumbir, beli luk, zova.

Imunitetska bomba
Iscedi jedan limun i narandžu te dodaj 10 do 15 kapi čistog propolisa. Pomešaj i popij svako jutro. Ovo će ojačati obrambene snage tvoga organizma i sprečiti viroze.

Zova leči prehladu i gripu
Vrhom punu kašiku cvetova zove prelij s dva decilitra vrele vode, ostavi poklopljeno deset minuta da odstoji, a zatim se što je moguće toplije popij i odmah lezi u krevet.Uz dve vruće šoljice čaja od zove možeš provesti kuru znojenja koja će izlečiti prehladu već na početku.Pij nezaslađeni čaj, a kod kašlja dodaj kašičicu meda.Tri puta na dan pije se jedna do dve šoljice vrućeg čaja.
zenskikutak.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain