Seks je zdrav... Puno orgazama može muškarcima spasiti život


Znanstvenici s Harvarda kažu kako česte ejakulacije mogu biti ključne za održavanje zdravlja želuca i izbjegavanje raka.

Zapravo, u istraživanju, u kojem je sudjelovalo gotovo 32.000 muškaraca, objavljenom u časopisu European Urology, istraživači su otkrili da visoka razina seksualne aktivnosti može smanjiti rizik od karcinoma prostate za 33 posto, piše New York Post.

Optimalni broj je 21 ejakulacija mjesečno.

To je 252 puta godišnje ili gotovo 70 posto dana u godini.Stručnjaci nisu sasvim sigurni zašto ejakulacija smanjuje rizik od raka prostate, ali nagađaju da pomaže u ispiranju toksina koji uzrokuju rak.

Prema statistikama sa Sveučilišta u Sydneyu, rak prostate je najčešće dijagnosticirani rak u Australiji i treći najsmrtonosniji.

Češći je kod starijih muškaraca, a u 85 posto slučajeva je rak prostate dijagnosticiran kod muškaraca u dobi iznad 65 godina, pa su rezultati ovog istraživanja definitivno vrijedni dodavanja u opću statistiku.

Istraživači s Harvarda su istaknuli da aktivni seksualni život može biti pokazatelj općeg dobrog zdravlja, što samo po sebi smanjuje rizik od raka.

Također je važna dobra prehrana i rutina vježbanja te redoviti liječnički pregledi.
24sata.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain