9 jednostavnih jutarnjih rituala za dan s osmijehom


I dok se za neke od nas u scenarij idealnog jutra ubraja domaći džem, kava i pregled vijesti, drugi dan vole započeti intenzivnim treningom ili meditacijom, a treći što dužim boravkom u krevetu.

Ideja savršene jutarnje rutine je uistinu različita od osobe do osobe, no, svi imamo gotovo jednak cilj – kreirati ritual koji če nam u potpunosti odgovarati i koji će nam pomoći pripremiti se za dan i s osmijehom krenuti u obavljanje stvari s TO-DO liste. Na tom putu, pomoći će vam upravo jednostavne navike koje će rezultirati sa motiviranosti, produktivnosti i energičnosti. Ovo su neke od njih.

USTANITE ČIM ZAZVONI BUDILICA
Dokazano je da je za vaš kardiovaskularni sistem loše da pomjerate budilicu i svakih se pet minuta gotovo nesvjesno dižete iz kreveta i pitate koliko je uopće sati? Navijte alarm i ustanite se čim čujete zvono, a pazite da organizmu osigurate potrebnih osam sati sna. Jednom kada stvorite ritam spavanja i buđenja, (napokon) imate razlog za ustajanje s osmijehom na licu.

TJELOVJEŽBA
Jutarnji trening pomoći će vam da razbudite metabolizam i prikupite dovoljno energije za dan pred vama. Poslovne obveze činit će vam se znatno lakše upravo zbog sjajnog osjećaja koji se budi nakon treninga, a poslijepodne iskoristite za druženja s obitelji i prijateljima.

ZDRAV DORUČAK
Bez izlika. Energiju za dan dobit ćete upravo konzumacijom zdravih namirnica, a domaća kajgana sa salatom i espresso kavom sigurno je puno ukusnija od peciva koje ćete kupiti na putu do posla.

NAPIŠITE SIMPATIČNU PORUKU DRAGOJ OSOBI
Kćerki, mužu, mami, prijateljici. Možete im ostaviti ručno ispisanu poruku na ormariću, u sobi ili im poslati poruku. Budite nečiji razlog za osmijeh.

ISPLANIRAJTE DAN U SVOM PLANERU
Ujutro svakako još jedanput provjerite popis svih vaših privatnih i poslovnih obveza i napravite mali redizajn aktivnosti ako je to potrebno. Potvrdite sve satnice i lokacije za druženja koja imate zapisana na taj dan. A ako ste u potrazi za planerom koji će uz listu obveza, sadržavati i druge sadržaje koji će vas motivirati poput bojanke, liste rođendana, džepa za vizitke, kao i financijskog planera, notes stranica... onda je CHICovnik, omiljeni bh. planer idealan za vas.

Važno je biti u korak s trenutnim događanjima, koji će biti sjajan povod za razgovor tijekom pauze za ručak, ali i na obiteljskim druženjima. Aktualne vijesti pomoći će vam bolje shvatiti svijet oko vas, ali i dodatno vas motivirati kroz pozitivne priče iz cijelog svijeta.

NAUČITE NEŠTO NOVO
Deset minuta dnevno dovoljno je da kroz edukativan video naučite nešto novo o stvarima koje vas zanimaju.

DIGITALNI DETOKS
Nemojte jutro započeti prelistavanjem slika i obavijesti na društvenim mrežama. Dozvolite si par puta tjedno potpuni detoks od mobitela i nemojte ga koristiti sve do polaska na posao. To će vam pomoći da se više fokusirate na stvari oko vas koje zbog mobitela često padaju u drugi plan.

IZAĐITE VANI
Pokušajte dio jutra provesti na svježem zraku. Idite pješice na posao ili barem vaše auto parkirajte nešto dalje od ureda u kojem radite, kako biste dodatno uživali u boravku vani i dobili dodatnu motivaciju za sve što vas čeka kroz dan.
modamo.info

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain