Beauty pogreške koje radimo zimi


Niske temperature zimi ostavljaju značajne posljedice na našu kožu koja postaje suha te sklona pucanju, a osim hladnoće, koža je svakodnevno izložena suhom zraku zatvorenog prostora u boravimo. Beauty rituale potrebno je prilagoditi vremenskim uvjetima, a koje greške ponavljamo iz godine u godinu, saznajte u nastavku!

Naša koža  zimi moli za spas od oštrih temperatura, pa je potrebno posvetiti joj sasvim drugačiju njegu. Da koža ne bi bila gruba i dehidrirana potrebno je promijeniti beauty rituale, ali i izbjegavati česte greške koje nam naša koža baš i nije spremna tako brzo oprostiti.

Nedostatna njega usana i ruku
Usne i ruke su tijekom zime najizloženiji dijelovi tijela, pogotovo ako ste lijeni nositi rukavice. Redovito mazanje usana i ruku pomoći će vam da izbjegnete neželjenu dehidraciju koja je zimi česta, a kako je riječ o proizvodima koji ne zauzimaju puno mjesta u torbici, pravilna njega vam je zaista nadohvat ruke.

Zanemarivanje kreme za sunčanje
Iako zvuči banalno, kreme za sunčanje su itekako potrebne zimi, pogotovo ako se planirate izlagati povremenim zrakama sunca koje stidljivo izviruju. Dokaz važnosti kremi za sunčanje tijekom zimskih mjeseci su česte opekline na licima brojnih skijaša, stoga nakon dnevne hidratantne kreme koju koristite za lice, nanesite kremu za sunčanje koja sadrži SPF 30 kako bi koži pružili svu potrebnu zaštitu.

Tuširamo se vrućom vodom
Sigurno ne postoji ništa opuštajuće kao vruća kupka nakon napornog radnog dana, no tuširanje vrućom vodom našoj koži čini više štete nego koristi jer tako dodatno gubi potrebnu vlažnost. Pokušajte se zimi tuširati mlakom vodom te nakon tuširanja laganim tapkanjem ručnikom osušite svoju kožu i obavezno ju namažite hidratantnom kremom.

Izbjegavamo piling
Piling kože tretman je koji češće radimo ljeti, no to ne umanjuje njegovu važnost tijekom zimskih mjeseci. Zbog nakupljanja mrtvih stanica kože ona poprima neuredan i ispucali izgled. Također brojne hidratantne kreme kojima njegujemo svoju kožu ne mogu imati značajniji efekt ako koža nije u potpunosti očišćena.
fashion.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain