DIY:3 prirodna pilinga koja će vašoj koži povratiti sjaj


Kao što smo vam već pisali, naša koža zimi je izložena različitim negativnim uticajima, koji dovode do pucanja kože, crvenila i iritacije. Zato joj je tokom ovog perioda potrebna posebna nega u vidu bogate hidratacije i hranljivog pilinga.

Takođe smo vam neretko pisali o značaju i kvalitetu prirodnih kozmetičkih proizvoda, koje pravite sami, kod kuće, od najrazličitijih kuhinjskih, hranljivih i jestivih proizvoda.

Kozmetika koju sami pravite, posebno je dobra za veoma osetljivu kožu, jer ne sadrži nikakve štetne, hemijske sastojke.

S obzirom na to da se tokom isušivanja, pucanja i perutanja, na površinskom sloju kože stvara veliki broj mrtvih ćelija, koje onemogućavaju prirodan proces disanja kože, potrebno je s vremena na vreme uraditi detaljan piling i odkloniti površinski sloj mrtvih ćelija.Danas vam donosimo nekoliko recepata za homemade, prirodan piling, koji će vašoj koži vratiti izgubljeni sjaj.

Piling od banane i šećera
Potrebno vam je:
·        1/4 šolje kokosovog ulja
·        Malo chia semenki
·        1 zrela banana
·        Kristal šećer – 1/2 šolje
Jednostavno pomešajte kokosovo ulje, banana pire i chia semenke u blenderu, kako biste dobili glatku smesu, a potom joj dodajte šećer.

Svi sastojci su podjednako dobri i kao maska za kožu, ali šećer im daje i svojstva zdravog i hranljivog pilinga. Ovaj piling možete koristiti na celom telu i odličan je za one sa suvom kožom. Uz to, banana je bogata vitaminima B6, C, kao i antioksidantima, pa će bogato hraniti vašu kožu. Šećer uklanja površinski sloj mrtvih ćelija, dok kokosovo ulje, bogato, dubinski hidrira kožu.

Piling od ovsene kaše
Potrebno vam je:
·        1/2 šolje kokosovog ulja
·        1/3 šolje ovsenih pahuljica
·        2 kašičice maslinovog ulja
·        1/4 šolje smeđeg šećera
Ovsene pahuljice izblendajte u blenderu, dok ne dobiju strukturu praha. Zatim u posudi srednje veličine pomešajte sve sastojke, da dobijete strukturu gušće ovsene kaše.

Ovaj piling na kožu ima čak i efekat podmlađivanja, a prednost mu je što ga u frižideru možete čuvati i do mesec dana, sve dok ne potrošite napravljenu količinu.

Piling od kafe
·        2 kašike kokosovog ulja
·        2 kašičice maslinovog ulja
·        2 kašike kafe
·        2 kašike šećera
·        Kašičica morske soli
Pomešajte morsku so, šećer i kafu, zatim dodajte maslinovo i kokosovo ulje i dobro izmešajte.
Osim što ovaj piling za telo, otklanja mrtve ćelije i poboljšava cirkulaciju kože, zrna kafe, odlična su i u borbi protiv celulita.

Uz ova 3 veoma učinkovita, domaća pilinga, vaša koža će se zdravo i ubrzano oporaviti od štetnih uticaja zime.
Hranljive materije i kokosovo ulje, dubinski će regenerisati kožu, a pored toga, same ste kontrolisale sastojke, koji čine vaš piling i znate kako prijaju koži vašeg lica i tela.

Svaka žena, mora biti negovana, a prirodna nega, je ujedno i najbolja!
mycupoftea.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain