Kako napraviti savršen “nude” make up uz ključnih 10 proizvoda?


Kako se trendovi u beauty svijetu sve više okreću od teškog make upa stvorenog za Instagram fotografiju prema nježnom, svježem i neutralnom looku, na važnosti progresivno dobivaju ‘nude’ make up proizvodi. Prepoznat ćete ih po paleti boja koja se kreće između različitih nijansi bež boje i njenih podtonova, no ne morate se bojati da će ‘nude’ make up na vašem licu izgledati dosadno ili da ćete djelovati golo i neugledno. Dapače, s ovim laskavim neutralnim nijansama moguće je istaknuti ono najbolje na licu, a vi zračiti nekim novim mladenačkim sjajem.

Tajna dobrog ‘nude’ ili ‘no make up’ looka je u izboru pravih nijansi, onih koje odgovaraju prirodnim tonovima vašeg tena i onih koje će te iste tonove lijepo naglasiti. Područje ispod i oko očiju možete posvijetliti kamuflažnim i korektorom za kolor korekciju, a kako biste ovo područje ujednačili s bojom tena, svakako nanesite korektor uz rub trepavica i u unutarnje kutove oka. Ujednačen ten izuzetno je bitan za besprijekoran ‘nude’ make up, a postići ćete ga toniranom kremom (ako ne volite teške pudere) ili tekućim puderom. Podlogu završite iluminirajućim puderom sa sitnim i finim česticama, koji će stvoriti dojam zaglađenog tena s mekanim fokusom.

Bronzer će vam ovdje isto dobro poslužiti, kako biste suptilno naglasili prirodne konture svog lica. Za najprirodniji look, bronzerom i kistom prođite tik ispod jagodica obraza i duž vilice. Obrazi neka budu svježi i vedri, jer želite ostvariti onaj mladenački izgled tena koji pršti od zdravlja. Kremasto rumenilo u nekoj prirodnoj, lagano roskastoj nijansi bit će pun pogodak. Za blistav ten još samo fali mala doza highlightera na vrhu jagodica.

‘Nude’ make up dobro podnosi i ‘nude’ palete sjenila s više nijansi koje se međusobno mogu kombinirati, ovisno o efektu koji želite postići. Toplije nijanse odgovarat će pregibu kapka, dublji tonovi mogu se lagano izvući i razmuljati duž linije trepavica u smjeru vanjskog kuta oka, a svijetli shimmer djelovat će atraktivno na samoj sredini kapka i dodatno otvoriti oči. Tuš za oči isto je opcija, no izaberite onaj u prirodnoj, smeđoj boji i iscrtajte njime vodenu liniju oka, gornju i donju, za prirodnu definiciju. Šećer dolazi na kraju i neka to bude ruž za usne u ‘nude’ boji koja izgleda najsličnije vašoj prirodnoj boji usana. Ruž također možete zamijeniti sjajilom, za sveukupno glossy ‘nude’ make up look.

YSL All Hours Foundation


Jane Iredale Dream Tint Moisture Tint Broad Spectrum SPF 15


Bobbi Brown Instant Full Cover Concealer


Laura Mercier Mineral Powder


Guerlain Terracotta Electric Light Bronzing Powder


Clinique Chubby Stick Cheek Colour Balm


Urban Decay Naked3 Palette


Stila Stay All Day Waterproof Liquid Eye Liner


Charlotte Tilbury K.I.S.S.I.N.G Lipstick – Nude Kate


Lanolips Hydrating Lip Luminzer
zene.ba 

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain