KAKO POVEĆATI SAMOPOUZDANJE NA RADNOM MJESTU


Samopouzdanje je kategorija koju mnogi smatraju ključnom za rast, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu, dok strah često navode kao glavnu prepreku u razvijanju karijere i ostvarenju ciljeva. Dodajte tomu i samokritiku koja ponekad budi negativne emocije te imate formulu koja će postati barijera ka uspjehu. Oni postaju i glavni krivci zašto vaše projektne ideje nikada ne budu izložene na sastancima u kompaniji, ali i glavni motiv zašto je vaša kreativnost nedovoljno izražena sa sastanku vašeg odijela. Kako biste to promijenili i napokon si dali potrebnu injekciju u razvoju karijere, izdvojili smo ti savjeta koja će dodatno potaknuti vaše samopouzdanje.

Nosite prikladnu odjeću koja dodatno potiče vaše samopouzdanje
Još uvijek pamtite onaj snažan osjećaj koji se javio kada ste na važan event odjenuli haljinu u kojoj ste se osjećali elegantno i dotjerano? Pronađite komade uz koje ćete se tako osjećati i dok se spremate za posao. Dajte si injekciju samopouzdanja kroz odjeću koju nosite i pokažite svima da držite sve konce u rukama.

Razgovarajte često sa svojim mentorima
Bez obzira da li riječ o vašoj mami, mužu, prijateljici ili radnom kolegi – razgovor s osobom kojoj vjerujte i njeni savjeti mogu učiniti čuda za vaš performans na radnom mjestu.

Uvijek ulažite u osobni rast
„Najvažnija i najuzbudljivija veza je ona koju imamo sami sa sobom.“ – jedna je od kultnih izjava Carrie Bradshaw.
I uistinu ako uzmemo u obzir da dnevno procesuiramo više od 60 000 različitih misli, itekako je važno što govorimo sami sebi. Pokušajte prepoznati negativne obrasce ponašanja i polako ih mijenjajte u pozitivne. Velika je razlika između razmišljanja 'nisam dovoljno dobar' i 'postoji još dosta prostora za napredak'. I iako su brojni uspješni ljudi također kritični sami prema sebi, oni kritiku koriste kao obrazac za rast i unaprjeđenje, ne za korak unazad u ostvarenju cilja.
modamo.info 

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain