Nitii jedna krema ne može zamijeniti skinboostere... Pogledajte zašto!


Naš organizam sadrži oko 15 grama hijaluronske kiseline (HA), glikozaminoglikana koji je prisutan u doslovno svakom dijelu tijela.

S obzirom na to da je tako rasprostranjena u tijelu, nije čudno da ima i brojne funkcije. Dosadašnja su istraživanja pokazala da HA poboljšava hidrataciju kože, stimulira proizvodnju kolagena u koži, djeluje kao antioksidans i štiti od štetnog djelovanja slobodnih radikala, održava elastičnost kože, podmazuje i djeluje kao potpora zglobovima i živčanim tkivima, ima antibakterijsku i antiupalnu aktivnost te održava tkiva oka ovlaženim, što štiti od niza problema vida.

Pad koncentracije hijaluronske kiseline
No, od tih 15 grama koliko ih sadrži naše tijelo, trećina se svakodnevno razgrađuje i sintetizira i u tome zapravo i jest problem. Pad koncentracije hijaluronske kiseline započinje već oko dvadesete godine, a zamjetan postaje u tridesetima i četrdesetima.

Stres, pretjerano izlaganje suncu i ostali vanjski čimbenici pridonose starenju i dehidraciji kože te koža postaje naborana, neelastična i bez sjaja. Hijaluronska kiselina je idealna i zbog toga jer svojom strukturom odgovara svakome: ona ne predstavlja problem za masnu kožu, ali je i dovoljno nježna za osjetljivu kožu sklonu alergijama.

Uza sve to, koži daje antioksidativnu zaštitu od oštećenja uzrokovanih djelovanjem slobodnih radikala te smanjuje upalne procese. Ukratko, riječ je o pravom “multitasking” sastojku protiv starenja i zbog toga je svi vole i traže.

Aplicira se direktno u dermis kože
Skinboosteri su preparati hijaluronske kiseline koji se apliciraju direktno u dermis kože te na taj način djeluju iznutra, vraćajući elastičnost, hidrataciju, potiču stvaranje novog kolagena, zaglađuju površinske ožiljke i bore te vraćaju zdravi sjaj.

Nijedna krema, pa čak niti one najskuplje nemaju tu moć, jer ne prodiru u dermis, nego samo zaglađuju površinski sloj kože.

Tretman se izvodi injektiranjem male količine hijalurona u određeno poručje te traje oko 30 minuta. Skinboosterom možemo tretirati lice, vrat, dekolte i ruke.

Rezultati su vidljivi odmah po aplikaciji, a najbolje za 10-ak dana. Samo trajanje učinka je individualno, u prosjeku šest do devet mjeseci. Optimalno bi bilo napraviti dva tretmana godišnje kako biste svojoj koži osigurali kontinuiranu hidrataciju i prirodni „glow”.
ordinacija.vecernji.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain