Podijelila savjete: Majka dvoje djece izgleda mlađe nego ikad


Njene pomalo nestandardne metode uspjele su je pomladiti dvadesetak godina.

Belinda Norton iz Australije podijelila je savjete koji njoj pomažu da ostane mladolika u četrdesetima. Ova četrdesetjednogodišnja mama dvoje djece izgleda upola mlađe, a ovo su njene tajne dobrog izgleda:

Belinda smatra da je za dobar izgled osim kvalitetne hrane i pića, potrebno njegovati i zdrav razum i pozitivno razmišljanje. Neki njeni savjeti su pomalo neobični, poput onog da se mora izbjegavati ispijanje pića na slamčicu jer se tako stvaraju bore oko usana. Ona smatra da je pozitivne misli i izlasci sa prijateljicama čine mladolikom.
Kada je hrana u pitanju Belinda savjetuje:
“Jedite zdravu hranu koja hrani i njeguje vaše tijelo. Jedite šest obroka dnevno, ali da porcija na tanjiru bude veličine vaša dva dlana.”

Ona se kune u borovnice i jede ih svakodnevno, smatrajući da njima duguje svoju mladolikost. Kaže da su pune antioksidansa, te da poboljšavaju kvalitetu krvi i sprječavaju kardiovaskularne bolesti. Zdrava krv znači uspješna borba sa svim bolestima, tvrdi Belinda.

Pored borovnica, Belinda jede špinat, badem i ostalo povrće. Industrijski obrađenu hranu ne jede, a brojanje kalorija smatra pogrešnim načinom držanja dijete.
Belinda smatra da je za tijelo izuzetno bitno da dobiva dovoljne količine vode. Savjetuje da se prije svakog jela popije velika čaša vode, a da se iz prehrane izbace sokovi i alkoholna pića.

Što se tiče njege kože, Belinda savjetuje da izbjegavate “prženje” na suncu, da se redovno skida šminka sa lica prije spavanja, a piling da se radi svaka tri dana.  
tuzlanski.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain