Preminuo legendarni srpski glumac


Odlazak još jednog velikog čovjeka

Srpski glumac Marko Nikolić preminuo je 1. siječnja, a vijest o njegovoj smrti na je društvenim mrežama potvrdila njegova kći Mina. Na Facebooku je objavila zajedničku fotografiju s ocem, a uz nju je napisala samo godinu njegova rođenja i smrti.

Domaća publika donedavno ga je mogla gledati u hit seriji 'Pogrešan čovjek', autorice Jelene Veljače, kao teško bolesnog Lazara Crnkovića. Inače ova zvijezda jugoslavenske kinematografije najpoznatija je po ulozi Dragiše Popadića zvanog 'Giga Moravac' u seriji 'Bolji život'.

Marko Nikolić je rođen u Kraljevu 20. listopada 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, a bio je član beogradskoj Narodnog pozorišta od 1970. godine. Zapažene uloge ostvario je u kazalištu, filmu i na televiziji. Televizijsku slavu je stekao glavnom ulogom u TV seriji 'Bolji život' koja se prikazivala od 1987. do 1990. godine, ali i ulogom Karađorđa, u nekoliko TV drama te u seriji 'Vuk Karadžić'.


Među najpoznatijim filmovima koje je snimio tu su 'Prvi splitski odred' iz 1972., 'Grlom u jagode' iz 1976., 'Montevideo, Bog te video!' iz 2010. i 'Parada' iz 2011. godine.
story.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain