SMRŠAJTE BEZ MUKE: 3 koraka do vitke linije iz snova!


Mnoštvo je načina koji će vam pomoći da brzo smršate, ali većina njih učiniće i da se osećate gladno i nezadovoljno.

Ako nemate čeličnu volju, zbog gladi ćete vrlo brzo odustati od ambicioznih planova da do kraja meseca dođete do idealne kilaže.

U nastavku pročitajte kako izgleda jedan takav plan za gubitak kilograma sastavljen od tri jednostavna koraka bazirana na nauci. I ne očekujte rezultate preko noći. Bitni su strpljenje, upornost i disciplina, a rezultati će uz njih sigurno doći.

Ako nekad "skrenete s puta", nemojte se kažnjavati, sve je to za ljude. Naredni dan samo nastavite sa zacrtanim planom.

Smanjite unos šećera i skroba
Prvi korak je smanjivanje unosa šećera i skroba, odnosno ugljeno hidrata. Kada to uradite, s vremenom ćete manje osećati glad, a unosićete puno manje kalorija.

Još jedna korist smanjenog unosa ugljeno hidrata jeste snižen nivo insulina, što će dovesti do toga da vaši bubrezi izbacuju višak natrijuma i vode iz vašeg tela, a time se smanjuju nadutost i nepotrebno zadržavanje vode.

Mnogi zanemaruju uticaj tekućih kalorija na gojenje. Umesto sokova pijte vodu.

Jedite proteine, masti i – ugljeno hidrate
Ništa nemojte izbaciti u potpunosti iz vaše ishrane. Pobrinite se samo da sve što unosite dolazi iz zdravih namirnica.
Svaki obrok treba da uključuje izbor proteina, masti i zdravih ugljeno hidrata kao što su, recimo, oni iz povrća.
Važnost unosa proteina takođe se ne sme zanemariti. Oni takođe smanjuju želju za hranom, za noćnim zalogajima i dovode do toga da jedete manje kalorija dnevno, a samim time i do gubitka kilograma.

Vežbajte barem tri puta nedeljno
Iako ishrana i smanjeni unos kalorija igraju veliku ulogu u mršavljenju, nemojte zanemariti ni važnost vežbanja za vaše zdravlje.

Organizujte svoje vreme tako da nekoliko puta nedeljno uspete da odete u teretanu. Ako pak niste za teretanu, postoji čitav niz programa za vežbanje kod kuće, a treba samo da oslobodite prostor u svom dnevnom boravku.

Ne zaboravite na zagravanje i istezanje, a ako ste prvi put u teretani, pitajte stručnu osobu za savet.

Nemojte se fokusirati samo na kardio vežbe kao što su trčanje, hodanje ili vožnja bicikla. Dižite i tegove. Mnogi strahuju da će se nakon nekoliko nedelja dizanja utega pretvoriti u bodi bildera, međutim to nije istina.

Dizanje tegova će vam pomoći u sagorevanju kalorija, sprečiće usporavanje metabolizma, koje je uobičajena nuspojava gubitka kilograma i pomoći će da održite i mišićni tonus tela.

10 saveta za lakši put do uspeha
·        Jedite doručak bogat proteinima – pokazalo se da takav doručak smanjuje želju za hranom i unos kalorija tokom dana.
·        Izbegavajte zaslađena pića i sokove. Umesto njih pijte vodu.
·        Pola sata pre jela popijte čašu vode. Jedna studija je pokazala da pijenje vode pola sata pre obroka pozitivno uiče na gubitak težine, odnosno on se povećava.
·        Birajte namirnice koje podstiču gubitak kilograma.
·        Jedite hranu bogatu vlaknima.

·        Pijte nezaslađenu kafu ili čaj. Kofein ima pozitivan uticaj na metabolizam.
·        Pokušajte da jedete što više celovite, neprocesuirane hrane.
·        Jedite polako.
·        Redovno se merite. To ne mora biti svaki dan, ali odredite sebi neki termin u kojem ćete proveravati napredak. Svaki pozitivan pomak biće vam odlična motivacija za dalje.
·        Dobro se naspavajte – svako veče. Nedostatak sna povezan je s debljanjem, zbog čega je vrlo važno da svaki dan osigurate dovoljnu količinu sna.
stil.kurir.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain