Vaš problem je jako suha kosa? Ovi trikovi će vam pomoći spriječiti ili "liječiti" problem suhe kose


Što ako vam je kosa suha tijekom cijele godine? Na sreću postoje trikovi koji će vam pomoći spriječiti ili "liječiti" problem suhe i beživotne kose...

NE PERITE KOSU ČESTO
Osim ako niste redovan posjetitelj teretane, nema razloga da kosu perete često. Ako vam je kosa suha, četo pranje će samo pogoršati stvar. Pokušajte prati kosu jednom tjedno kako biste dozvolili prirodnim uljima da sama njeguju tjeme. Dok vam se kosa malo ne oporavi, nastavite ju prati jednom tjedno.

PRAVILNO KORIŠTENJE REGENERATORA
Stručnjaci se slažu kako je jedna od največih grešaka koje činimo ignoriranje uputstva koja se nalaze na regeneratoru te ga na kosi ostavljaju prekratko pa on nema prilike prodrijeti do folikula.

SUŠITE BEZ FENA
Zagrijana pomagala za oblikovanje kose ukloniti će vlagu iz kose. Stoga ih koristite što manje. Kad operete kosu, pustite je da se osuši prirodnim putem. Tek kad je skoro sasvim suha, dovršite sušenje fenom podešenim na najhladniju struju zraka.

NE TRLJAJTE KOSU RUČNIKOM
Ako želite uništiti kosu, ovo je jedan od načina koji sigurno djeluje. Kosa je ranjiva kada je mokra pa ju ručnikom možete samo slomiti. Iz istog razloga nemojte češljati kosu ako je mokra. No kada se osuši, poželjno je što češće češljati kako bi rasporedili ulja po cijeloj kosi.

NAPRAVITE SAMI MASKU ZA KOSU
Naravno da možete kupiti masku za suhu kosu, ali zašto ne biti malo kreativan i napraviti preparat u vlastitoj kuhinji te tako kontrolirati sastojke.

PAZITE ŠTO JEDETE
Ono što jedete također može utjecati na ljepotu i zdravlje vaše kose, a stručnjaci savjetuju da u prehranu uvrstite što više namirnica koje sadrže Omega-3 masne kiseli
ordinacija.vecernji.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain