Zašto moderne žene ne žele da se udaju


Sloboda - ne tako retka privilegija savremenih ljudi.

Žene su postale nezavisne, bogate i ne žure da svoj život opterećuju porodičnim odnosima. Ali šta je sa belom haljinom, ljubavlju, kućom, decom?

Pokušavamo da shvatimo zašto žene ne žele da napuste svoje porodice i da li je moguće ispraviti situaciju. Procenat neudatih žena od 20 do 30 godina u zemlji porastao je na 20%, iako pre deset godina ta brojka nije prelazila 10%. Stereotipi se menjaju, starosna doba za roditeljstvo se takođe menjaju, institucija porodice se menja. Najverovatnije da ćemo uskoro ženu koja je “diplomirala na fakultetu - udata - rodila”, videti samo u omiljenoj melodrami. A pošto smo počeli da pričamo o melodramama, ne možemo da potcenimo njihov uticaj na našu psihologiju. Mlade devojke nesvesno apsorbuju ponašanja koja su prikazana u filmovima i često ih projektuju u životu. “Dobiće posao u glavnom gradu - novac će teći kao reka. Živeće za sebe, a posle tridesete će imati bebu." Osećanja blede u pozadini, ustupajući mesto bogatstvu i samoostvarenju. Ali u stvarnom životu sve ispada ne tako lepo kao što je planirano. Bogatstvo ne dolazi preko noći, mladost je nestala, pristojni ljudi su „nestali.“

Žive same
Glavni razlog zašto žene ne žele da se udaju  leži u izreci  - "Zašto žuriti negde." Ima toliko zanimljivih stvari u životu: možete putovati, učiti jezike, baviti se sportom... Sloboda privlači, i što više uživate u njoj, više ćete se navići na to. Na kraju, mnogi su toliko uključeni u ukus slobode da je njihovo izvođenje iz slobodnog leta izvodljiv zadatak samo za profesionalca.

One žele nezavisnost
U modernom svetu, svi putevi su otvoreni za žene. Ovo nije društvo u kojem je žena kuvarica ili dadilja. Ona je osoba sa dovoljno ambicija, znanja, volje i discipline da zauzme poziciju top menadžera velike kompanije. Poteškoće poslovne žene više nisu stvarne. Ako je potrebno - nalazi se u vatri i u vodi. U određenoj meri, ova želja za nezavisnošću je rezultat muškog ponašanja. Žene danas žele da budu gospodarice svog života, žele svoje jahte, žele da igraju golf...

Poverenje u medicinu
Možda jedan od veoma važnih razloga. Medicina je nekada bila slaba da bi pomogla ženi srednjih godina da postane majka. Danas možete imati dete u trideset i u četrdeset godina. Visokotehnološka kontraceptivna sredstva razvijena su protiv neželjene trudnoće, a seksualne igračke i roboti koriste se za zadovoljstvo. Žene su počele da razumeju orgazam i kako da ga dobiju. Zašto im onda treba partner?

Ne mogu da pronađu savršenog partnera
Žene žele od muškarca više od „oruđa“ za dobijanje dece i endorfina. Kada bi ljubav tako malo značila u našim životima, muzika i filmovi bi prestali da postoje. Da vam kažemo jednu tajnu: svaka žena u svom srcu sanja da bude voljena, samo jednog dana neko je jako povredio njena osećanja. Ili možda jednostavno nije upoznala pravog muškarca. Biti srećan je svakome želja. I nema ničeg tragičnog u tome što je žena počela ovu srećnu karijeru sama. Ona je psihički je zdrava i radi ono što voli. Drugo pitanje je da li se na takav način skriva iza samoće, bori se sa sobom, dokazuje drugima da porodica nije glavna stvar, a noću plače u jastuk. U ovom slučaju, jedini izlaz je psiholog, koji je potreban da bi je saslušao i usmerio.
zenskimagazin.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain