Zdravije i bolje alternative jogurtu


„Unosite više hrane zasnovane na biljkama jer je dobra za vaše zdravlje, kao i za zaštitu životne sredine“, kaže Mija Sen, kvalifikovani nutricionista dijetetičar iz Čarlstona u Južnoj Karolini.

U nastavku vas čekaju zdrave alternative jogurtu, pa pogledajte šta možete piti i jesti umesto jogurta.

Soja
Organski sojin jogurt je prirodan izvor proteina bez laktoze i glutena. Ukusan je sam po sebi, a posebno sa svežim voćem poput borovnica i malina ili sa hrskavim žitaricama. Iako jednostavan, 100% na biljnoj bazi, daleko je od obične imitacije jogurta. Probajte, nećete se pokajati.Pili orasi
Poreklom sa vulkanskog zemljišta Filipina, pili orasi se kandiduju za novu super namirnicu izuzetno bogatu proteinima, kao i aminokiselinama. Jedna su od najbolje čuvanih tajni jugoistočne Azije, puterastog ukusa kada su izblendirani i odlična varijanta za sve ljubitelje jogurta željnih novih ukusa.

Indijski orah
Vegani i ljubitelji paleo načina ishrane koriste mleko od indijskog oraha kao biljnu alternativu zauvek. Ovo koštunjavo voće je slatkastog ukusa pa se u isto vreme može iskoristiti kao samostalna grickalica ili kao dodatak jelima u vidu mlečnih proizvoda. Savet je da sa njegovim konzumiranjem ne treba preterivati, a kao osnova za jogurt ukusan je i postaje veoma kremast.

Kokos
Savršen ukus tropske poslastice pomoći će vam da nadoknadite energetski pad, posebno oko 3 posle podne. Ovaj idealan spoj egzotike sa ukusom kokosa i svilenkasto-kremaste strukture alternativni jogurt čini neponovljivim iskustvom i odličnim rešenjem za bolje varenje.
cosmopolitan.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain