7 trikova Merlin Monro koje bi trebalo da zna svaka žena


Norma Džini Mortenson poznatija pod umetničkim imenom Merlin Monro rodila se 1. juna 1926. godine u Los Anđelesu.

Ovu slavnu lepotica i holivudsku divu i danas mnogi smatraju jednom od najlepših žena svih vremana.

Evo u čemu je bila tajna njene lepote...

1. Negovana kosa
Jedan od zaštitnih znakova Merilin Monro, bila je i njena kosa. Još u mlađim danima je prešla iz njene smeđe u platinastu boju i to je bio pun pogodak. Uz to je negovala je svoje lokne i uvek izgledala zanosno.

2. Blistava koža
Održavanje kože bilo je ključno za lepotu. Ona je hidrirala kožu skoro po ceo dan, ali obavezno ujutru i uveče. Takođe je koristila i kremu protiv ožiljaka, specijalno napravljenu za nju, koja joj je ublažilia ožiljke na stomaku. Nije neophodno da se "mackate" po ceo dan, ali u svoju rutinu obavezno uvrstite korišćenje dnevne i noćne kreme.

3. Mačkaste oči
Ovaj veoma jednostavan trik, činio je da umesto "teških kapaka", oči izgledaju mačkasto i zavodnički. U svojoj kozmetičkoj torbici uvek je imala crni i braon krejon. Krejon možete da stavite duž cele ivice kapka ili samo na krajeve, u svakom slučaju dobićete svežiji izgled lica.

4. Naglasite trepavice
Ne, priroda joj nije dala duge i lepe trepavice. Njena tajna je bila u veštačkim trepavicama. Birajte one koje izgledaju što prirodnije. I još jedan savet, pre stavljanja, uvijte svoje prirodne trepavice kako bi napravile dobru bazu za stavljanje veštačkih.

5. Oblikujte obrve
Merlin je imala specifične, pomalo špicaste obrve. Kako bi dobile ovakav oblik, najbolje bi bilo da mesec/mesec i po dana puštate da rastu pa zatim odete u salon, gde će vam ih profesionalno oblikovati. Znamo da je izuzetno neprijatno kada "zarastete", ali verujte da će se isplatiti kasnije.

6. Zanosne crvene usne
Još jedan njen zaštitni znak bile su i crvene usne. Kako bi našle odgovarajuću nijansu, gledajte kako vam se slaže ne samo uz ten već i uz boju očiju. Narandžasto-crvena odlično ide uz oči boje lešnika, svetlo braon i zelene, dok je jarko crvena "rezervisana" za plave i tamno braon oči.

7. Samo vaš miris
Kada su Merlin jednom pitali šta nosi u krevetu, izjavila je: "Samo pet kapi Šanel 5", i tako ušla u istoriju. Pronađite i vi vaš miris. Ukoliko želite da budete primećene odaberite jedan miris koji će biti vaš zaštitni znak, i koji će savršeno odgovarati vašem karakteru.
espreso.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain