8 proizvoda koji podižu energiju


Na kraju zime, kada je dan duži, ali je sunca još uvek malo, osećamo se veoma pospano i umorno.

Bilo bi lepo znati sve moguće načine da se razveselimo - a istovremeno ne štetimo našem zdravlju.

Evo nekih korisnih grickalica (bez kofeina!), koje će vam pomoći da poboljšate pažnju i koncentraciju - i da živite bezbedno do večeri kada možete pasti na sofu.

Avokado
Pored prijatnog nenametljivog ukusa, takođe daje energiju. Sadrži mnogo Omega-3 i Omega-6 masnih kiselina koje pomažu u poboljšanju cirkulacije krvi i smanjenju nivoa holesterola. Pored toga, avokado je bogat proteinima.

Jabuka
Bogata fruktozom, važan izvor energije za mozak i telo. Osim toga, dobro zadovoljava glad.

Zrna pšenice
Zrna pšenice su savršena grickalica i telo najlakše iz njih iskoristi vitamine B, C i folnu kiselinu, zahvaljujući čemu se osećate manje pospano.

Orasi
Jedna od najboljih opcija za osveženje od umora i gladi. Posebno je važan koncentrat svih važnih makronutrienata: proteina, masti i ugljenih hidrata.

Borovnice
Ne samo da je prijatnog ukusa već daje energiju i poboljšava dotok krvi u mozak.

Matcha
Ovo nije samo trend, već i odličan način za povećanje nivoa energije. Sadrži sve važne minerale, antioksidante i aminokiseline. Za razliku od kafe, sadržaj kofeina je minimalan, a u kombinaciji sa l-teanom ima magično dejstvo na telo, povećavajući pažnju i koncentraciju.

Gorka čokolada
Bogata je teobrominom, prirodnim stimulansom. Osim toga, tamna čokolada doprinosi proizvodnji serotonina. Što je manje šećera, to bolje!

Kupus
Bogat je vitaminima i mineralima koji su dobri za mozak. Ljudi se zbog niskog nivoa gvožđa mogu osećati umorno, a kupus je njego odličan izvor.
zenskimagazin.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain