Dočekajte proljeće u odličnom raspoloženju i još boljoj formi


Bez obzira koliko bili pozitivna i vedra osoba koja vodi bogat društveni život, a u isto vrijeme je uspješna i zadovoljna s onim što je postala, složit ćete se da je zima ipak to vrijeme kada nismo baš u potpunosti svoji. Mala doza melankolije i letargičnosti zaokupit će i one najenergičnije među nama. No, februar je dala naslutiti kako je proljeće tik pred vratima i unijela je malo optimizma i vedrine u svakodnevicu. Duži dan, sve češće temperature u plusu i vedro nebo, sasvim su dovoljni pokazatelji da baš kao što se budi priroda i mi smo se trebali probuditi i uložiti više vremena u sve što nas čini zdravijim i sretnijim individuama.

Ukoliko ste se malo ulijenili tijekom zimskih mjesci, malo više jeli nego što biste trebali i zanemarili one neodoljive beauty rituale, tjelovježbu i sitna zadovoljstva koja čine dan boljim, sada je vrijeme da te divne sitnice ponovno unesete u svoj raspored i priuštite si tretman zbog kojega ćete uživati u svakom danu.

Na svoj popis obveznih aktivnosti ususret proljeću unesite malo više druženja s dragim vam ljudima, priuštite si barem simboličan poklon, meditirajte ili prakticirajte jogu kako biste u isto vrijeme učinili dobro i svom tijelu i duhu, priuštite si slasnu hranu koju ćete sami pripremiti i pritom uživati, odahnite s vremena na vrijeme od društvenih mreža i pročitajte dobru knjigu, vježbajte i njegujte se. Neka ovo bude vaša mala to do lista uz koju ćete dočekati proljeće u odličnom raspoloženju i u još boljoj formi.

DRUŽENJE S PRIJATELJIMA
Možda vam se tijekom zime nije baš činila dobra ideja nakon posla odlaziti u šetnju ili provoditi cijelo poslijepodne i večer s prijateljima. Hladnoća, tama i gubitak energije vjerojatno je rezultirao željom za odmorom. Iako je kauč bio vaš omiljeni dio pokućstva tijekom proteklih mjeseci, sada je vrijeme da ga zamijenite terasama, šetnjom i aktivnostima u kojima ćete moći uživati sa svojim prijateljima. Bicikliranje ususret proljeću i beskrajne šetnje pune smijeha u društvu omiljenih vam ljudi, ono je što biste trebali početi prakticirati već sad. A i zasigurno ćete se bolje osjećati.

Isplanirajte ugodnu večeru, pogledajte film, popijte čašu vina i zajedno istražujte Netflix ili samo popijte kafu. Sve dok se svi zabavljate, to je sve što je važno.


NAGRADITE SE
Ko kaže da ne možete sebi pokloniti nešto što već dugo priželjkujete? Osim što je sasvim jasno da shopping pomaže u borbi sa stresom, možete nagrađivanje sebe, podići na još viši nivo. Ponosno prošetajte gradom s raskošnim buketom cvijeća kojim ćete ukrasiti vlasititi dom. Uživate u raspakiravanju novih cipela i proljetnih haljina. To će vam zasigurno popraviti raspoloženje.


MEDITACIJA ILI JOGA
Svakako trebate malo mirnog vremena za sebe da biste razmislili, smirili misli i sredili osjećaje. Probudite se malo ranije nego što je uobičajeno da biste započeli kratku meditaciju. To će vas staviti u pravi okvir uma da se tijekom dana možete opustiti. Također možete probati jogu, što je sjajan način da se oslobodite stresa, ili samo napraviti bilo koju vrstu vježbe kako bi se osjećati bolje i snažnije.


UZMITE PREDAH OD DRUŠTVENIH MREŽA
Društveni mediji mogu biti iscrpljujući. Energija je općenito prilično negativna i može vas stvarno spustiti. Pokušajte uzeti pauzu od društvenih medija barem na jedan, ili barem nekoliko sati kada završite s poslom. Umjesto toga, usredotočite se na nešto što vam se sviđa – vjerojatno ćete se osjećati puno bolje.


RADITE ONO ŠTO VAS ČINI SRETNIMA
Najbolja vrsta samopomoći čini da se osjećate dobro i da se smijete. Ali za svakoga je drugačije. Neka  osoba se može osjećati sjajno nakon što pročita knjigu, a druga nakon uzbudljive avanture ili odlaska na izlet. Što god vam izmamljuje osmijeh i svaki dan učinite barem jednu stvar u kojoj ćete uživati.


ZAPIŠITE NA ČEMU STE ZAHVALNI
Za mnoge ljude, upravo je proljeće vrijeme novih početaka. Da biste zakoračili u nove izazove i bili zadovoljni sobom, prije razmislite o tome zbog čega se osjećate dobro i na čemu ste zahvalni. Sve to zapišite kako bi vas podsjetilo na sve dosadašnje uspjehe. To će vas uvijek podići kada posumnjate u sebe.


RADITE ONO ŠTO VAS OSLOBAĐA STRESA
Ako se osjećate kao da morate ispustiti paru, učinite to. Možda trebate ispustiti nekakvu ljutnju ili tugu, potpuno je u redu osjetiti te stvari i ne osjećati se sretnima. Učinite ono što vam odgovara. Vježba je odličan i zdrav način da se osjećate bolje i otpustite negativne emocije. Bojanke za odrasle su također zabavan način rješavanja stresa. i uvijek se možete dobro izvrištati u jastuk ako je to baš potrebno.

zene.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain