Šta svaka žena mora znati o svojoj vagini


Puno češće se priča o muškom organu, dok se o ženskom još uvijek pomalo sa sramom...
Dok često previše slušamo o zanimljivostima i činjenicama o penisu, imamo osjećaj kako su rasprave o vagini zaista nekako zanemarena tema, osobito u medijima. Neprestano imamo osjećaj da se muški spolni organ uporno uzdiže u nebesa, a da se o vagini govori isključivo uz sarkazam i muške fore. Također, rijetko koja žena je toliko otvorena da s drugom ženom popriča o vaginama.

Na sreću, zato postoje internetski portali, mjesta na kojima priče o vaginama nisu tabu i gdje možete saznati sve što vas je ikada zanimalo o njima. Potaknuti time, donosimo sedam zanimljivih činjenica koje svakako morate znati o svojoj vagini.

1. ŽENSKI ORGAZAM
Ženski orgazam često može izostati, ali kada se pojavi, uglavnom je jači, bolji i duže traje od onog koji doživaljavaju muškarci. Klitoris sadrži osam tisuća živčanih završetaka, što znači da je puno osjetljivija i iz tog razloga vagina ženama omogućava prirodno dulje i intenzivnije orgazme koji kod žena mogu biti različite vrste: klitoralni, višestruki ili vaginalni.

2. BOJA
Svaka vagina je različita i ima različitu boju. To uglavnom ovisi o mnogim faktorima kao što su mjesečnica, mirovanje ili uzbuđenost tijekom seksualnog odnosa, trudnoća ili menopauza.

3. ČIŠĆENJE
Za razliku od muškog spolovila, žensko se čisti samo od sebe. Naime, stručnjaci na području ginekologije ne preporučuju korištenje sapuna i sredstava za tuširanje na intimnom području, osobito ako je sredstvo mirisno jer može poremetiti prirodni pH rodnice. Najbolje je da tijekom tuširanja intimne dijelove perete samo s vodom jer vagina ima svoje iscjetke koji ju štite od bakterija.

4. VAGINALNI ZID
Vagina ima svoj takozvani vaginalni zid koji ima sposobnost privremenog širenja ili sužavanja, ovisno o raznim faktorima. Primjerice, on se proširuje tijekom seksualnog odnosa, nakon čega se opet vraća u početno stanje.

5. VAGINALNI MIRISI
Osim zida, vagina ima i razne mirise. Oni ukazuju na razne pojave poput vaginalne ili gljivične upale izazvane prevelikim razmnožavanjem bakterija ili gljivica, a njen miris može varirati čak i ovisno o hrani koju jedete.

6. OBLIK
Svaka vagina ima različit oblik, kao i različitu dužinu koja dijeli klitoris i mokraćni kanal.

7. POROD
Najgloriozniji razlog zbog kojeg trebamo veličati naše vagine je taj što podnose porođaj djeteta zbog čega su u najmanju ruku čudesne i na tome im trebamo biti zahvalni.
zena.rtl.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain