Što oblik tvojih usana govori o tvojoj osobnosti?


Tvoje lice može otkriti puno toga o tebi, kao i lica drugoj osobao njihovoj osobnosti -  samo treba znati čitati znakove. Drevna kineska vještina čitanja lica (fiziognomija) nastala je prije 3000 godina i bila je vrlo raširena, a koristi se čak i danas.

Kod čitanja lica, promatra se sam oblik lica, vilica, oči, usta, nos, čelo i obrazi. No, ovog puta koncentriramo se samo na usne.

Usta povezujemo s razgovorom, komunikacijom i senzualnim užicima poput jela i seksa. Usta otkrivaju naš odnos prema drugima u društvenim i ljubavnim vezama. Širina, punoća i oblik usana može puno toga otkriti. Pogledaj svoje usne i saznaj glavne kvalitete svoje osobnosti.

Pune usnice
Pune usne najčešće označavaju povjerenje i hrabrost. Osobe koje ih imaju u većini slučajeva mogu riješiti složene situacije te zrače samopouzdanjem. Osim toga, često su osobe koje imaju pune usne duhovite i znaju se dobro zabavljati.

 Tanke usnice
Tanke usne obično su znak intuitivne, mirne i uravnotežene osobe koja je svjesna i najmanjih detalja. Oni mogu promatrati situaciju iz pozadine, ali i napraviti pravedan korak kada je to potrebno. Tanak i delikatan izgled usana ovih osoba može vas dovesti u zabludu, budući da djeluju sramežljivo i preskromno, ali to je zapravo njihovo tajno oružje za pobjedu u teškim situacijama i obično izlaze kao pobjednici iz svih rasprava i borbi. Iako znaju djelovati sramežljivo i rezervirano, ove osobe mogu biti pune ljubavi i vrlo nježne, ako ih partner uspije uvjeriti u svoju vjernost i iskrenost.


Usne pomalo zaokrenute prema dolje

Ovakav oblik usana često stvara dojam tužnog lica. Osobe s ovakvim usnama djeluju tajanstveno i povučeno, što kod drugih stvara dojam da imaju previše tajni i uvijek ostaju u pozadini. Zbog svoje lukaovisti i dovitljivosti vrlo su privlačne, zbog čega ih smatraju oštroumnima i egzotičnima, no te osobe su i vrlo izbirljive i teško ih je zadovoljiti.

 Srcolik oblik usana
Nije baš srcolik oblik usana, već je riječ o ustima sa izraženom srcolikom gornjom usnom. Žene s usnama u obliku srca kao što su Taylor Swift i Reese Witherspoon, nezavisne su i zavodljive. Ovakav oblik usana pokazuje da se ne boje suočiti sa svim izazovima i uživati u stvarima koje rade. Djeluju pomalo glamurozno i ne boje se reći svoje mišljenje te preuzeti odgovornost za svoju sudbinu. Usprkos tome imaju potrebu za ljubavlju i ljubaznošću. Neovisnost i povjerenje su dodatne osobine koje se mogu iščitati iz tog oblika usana.

Široka usta
Osobe sa širokim ustima poput Julije Roberts i Anne Hathaway pune su života i imaju veliki krug prijatelja s mnogo različitih interesa. Kao perfekcionisti, vrlo su uspješne i talentirane, te žele same krojiti svoju sudbinu.

Nakrivljena usta
Vrh jednog ruba usta je ili malko zaokrenut prema gore, ili pak trunku spušten prema dolje. Ovakve usne, kao što imaju glumice Natalie dormer ili Katie Holmes, otkrivaju brbljavu osobu punu života, ali i veliki mislioc. Osobe s ovim usnama vole se zabavljati i izlaziti. Uz to, posebna linija usana ukazuje na to da imaju mnogo uspjeha u financijskim pitanjima.

 Još nekoliko "crta" koje otrkivaju...
Gornje oblike ustiju i usana možete koristiti kao osnovni vodič za utvrđivanje karaktera, a evo još par naputaka kako pobliže "pročitati" osobnost:
·        gornja usna je znatno tanja od donje usne: nesposobnost reciprociteta u odnosima
·        tanja donja usna: osoba koja previše daje
·        pune okrugle usne: brižna i osjetljiva osoba
·        gornja i donja usna jednake debljine: dobronamjerna i komunikativna osoba
·        velike usne: darežljiva i dovitljiva osoba istančanog ukusa, koja voli skupe stvari
·        velika usta: osoba koja je vrlo glasna pod pritiskom, treba izgovoriti svoje probleme
·        male, stisnute usne: općenito egocentrična i manipulativna osoba.
·        uske usne: samostalna osoba koja živi više ili manje povučeno, nije u mogućnosti podijeliti dublje osjećaje s drugima.
zena.rtl.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain