10 savjeta kako postići tanki struk do ljeta


Ako vas već sada lovi panika na vaš odraz u ogledalu, odnosno niste zadovoljni svojom linijom, ne brinite, sada je krajnji trenutak da se pokrenete i krenete na tom polju nešto malo konkretnije raditi kako biste ovo ljeto bili bezbrižni. Ono što je mnogim djevojkama i ženama u fokus i često je tema raznih diskusija u predljetnom periodu, to je ono pitanje tankog struka i skidanja nakupljenog viška. Realno, sve ćemo se složiti kako je strukić u novim trapericama ili pak kasnije badiću nešto o čemu često potajno razmišljamo, odnosno na koji to način postići, ako možda niste u kategoriji onih koje se time već mogu pohvaliti. No, ako ste skloni to ove godine konačno razriješiti, nutricionisti i liječnici na tu temu imaju nekoliko savjeta kojih biste se trebali držati, kako biste se riješili nakupljenih naslaga oko struka i pritom postigli željenu formu. U nastavku vam donosimo njih 10 koje biste mogli početi slijediti već danas...

1. Jedite tijekom tzv. magičnog sata
Nutricionisti ističu kako je vrijeme između 15 i 16 sati tzv. magični sat u kojem je idealno jesti obrok bogat proteinima.

2. Redovita tjelovježba je ono na čemu trebate biti ustrajni
Ako možda niste znali ili ste zaboravili, uz uravnoteženu prehranu, važno je i redovito vježbati i baviti se nekom fizičkom aktivnošću.

3. Prehranu obogatite vlaknima
Vodite računa da imate prehranu bogatu vlaknima jer vlakna ubrzavaju metabolizam, produžuju osjećaj sitosti i potpomažu gubljenju viška kilograma.

4. Orijentirajte se na namirnice za ubrzavanje metabolizma
Svakodnevno unosite namirnice koje ubrzavaju metabolizam i pomažu u borbi protiv nakupljenih kilograma. Proučite koje su to točno... 

5. Alkohol je big no no
Prema jednoj studiji alkohol za čak 36% smanjuje sposobnost organizma da topi masno tkivo. Žao nam je, ako vam je ovo bila tužna vijest, ali čim prije to apsolvirate, bolje za vas.

6. Kardio trening je idealan za rješavanje viška masnog tkiva
Kardio (aerobni) trening je odlična aktivnost za rješavanje viška masnog tkiva. Odaberite što vam najviše odgovara: bicikl, hodanje, orbitrek, jogging, rolanje, plivanje, planinarenje ili jednostavno kombiniranje više različitih aktivnosti. U svakom slučaju, neka to bude barem 4x tjedno.

7. Smanjite unos šećera na minimum
Smanjite maksimalno unos šećera jer je upravo on krivac za vaš trbuh, točnije neželjeni izgled.

8. Imajte na umu kako vas masti neće umastiti
Monozasićene masti će, osim što čuvaju vaše zdravlje i krvožilni sustav, pomoći i u pojačanju osjećaja sitosti te poticanju topljenja masnog tkiva.

9. Pobrinite se za dovoljno sati sna
To podrazumijeva da na počinak odlazite i budite se u približno isto vrijeme svakoga dana. Također, pokušajte spavati barem 6-7 sati.

10. Stres je vaš najveći neprijatelj, riješite ga se
Točnije, pokušajte se naučiti kontrolirati, regulirati i izbacivati stres. Ne kaže se uzalud da je stres bolest 21. stoljeća.
buro247.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain