DRUGA STRANA POLITIKE: Najljepše supruge svjetskih lidera


Lideri najmoćnijih svjetskih zemalja često se susreću širom planete razgovarajući o najbitinijim političkim temama. Na ta putovanja, pored brojnih članova administracije, najbližih saradnika i velikog broja članova obezbjeđenja, najveću pažnju medija ipak privlače njihove supruge. Prve dame obično ne dobijaju previše prostora, kada je riječ o samim sastancima koji su od državnog značaja, ali zahvaljujući svojim stajlinzima, redovno izazivaju divljenje modnog svijeta. Koliko dobro su ovladale modnim trendovima posebno govore riječi stručnjaka koji ne mogu a da ne primjete da je uloga prvih dama podignuta na viši nivo.


Nekadašnja slovenačka manekenka Melania Knauss pažnju javnosti privukla je onoga trenutka kada je postala supruga Donalda Trumpa, jednog od najbogatijih ljudi u Americi, a sada aktuelnog američkog predsjednika. Nakon što je napustila Ljubljanu, stigla je u Milano gdje se njena karijera razvijala velikom brzinom. Tokom jedne zabave 1998. godine, upoznala je svog budućeg supruga Donalda Trumpa koji je bio očaran njenom ljepotom, te joj je odmah zatražio broj telefona. Par se vjenčao sedam godina kasnije na njegovom imanju na Floridi. O njenoj eleganciji i stilu ne treba trošiti riječi, jer je Melania već sada stvorila mit o nepogriješivosti kada je u pitanju izbor garderobe.


Iako supruga američkog predsjednika važi za damu koja ne zna za modni promašaj, prelijepa supruga argentinskog predsjednika Mauricia Macria, Juliana Awada postala je tema mnogih medija. 41-godišnja Juliana Awada privukla je pažnju medija svojom elegancijom i odmjerenim stavom. Kćerka porodice čiji su roditelji sirijsko-jordanskog porijekla, nije morala brinuti kada je riječ o izboru garderobe i stilu koji je gradila godinama. Budući da potiče iz porodice tekstilnih preduzetnika nije joj bilo teško da godinama unazad bude na samom vrhu svetskih lista nabolje odjevenih žena iz javne sfere. Svog budućeg supruga upoznala je u jednoj tereteni koja se nalazi u elitnom dijelu Buenos Airesa, a ubrzo su započeli svoju romansu. Gdje god da krene, Juliana izgleda besprijekorno i odmjereno što joj je vrlo brzo donijelo titulu najelegantnije prve dame u zemljama Južne Amerike.


Poput svojih “kolegica” iz SAD i Argentine, supruga jordanskog kralja Abdulaha II, kraljica Rania, odraz je stila, odmjerenoti, šarma, ali i prirodne ljepote. Dostojanstveno držanje koje priliči jednoj kraljici njen je glavni “pečat”. Modni stručnjaci vrlo brzo su primijetili da Rania gaji posebnu ljubav prema cipelama boje zlata, koje su optočene pravim dijamantima, zbog čega ponekad teže i po pola kilograma. Ipak, za Raniju to nije nikakav problem, jer uživa da ih obuje kad god je adekvatna prilika za to.


Španjolska kraljica Letizia u svijetu mode je upravo ono čemu teže mnoge dame. otmenost, elegancija i neizostavni osmjeh, ono je po čemu je prepoznaju širom planete. Koliko god modni stručnjaci pokušavali, gotovo nikada nisu mogli pronaći niti jednu manu kada je riječ o njenom modnom izboru. Bilo da je riječ o zvaničnim prijemima, kulturnim dešavanjima, koncetima ili nekom drugom javnom događaju, kraljica Letizia uz svog supruga, kralja Felipea odiše skladom i elegancijom. No, prije nego je postala španjolskom kraljicom, Letizia je ostvarila zavidnu novinarsku karijeru radeći za nekoliko dnevnih novina, magazina i TV stanica. Izvještavala je sa protesta sindikalaca u Meksiku, bila je među brojnim novinarima 11. septembra u New Yorku, nakon čega se javljala direktno u program sa ratišta u Iraku.
azra.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain